Even voorstellen


Bouwbedrijf Valkenburg werd in 1914 opgericht door Piet Valkenburg nadat hij het bedrijf van timmerman van de Sterre aan de Kerklaan in Nieuwerkerk aan den IJssel had gekocht.

Na de Tweede Wereldoorlog werd onder leiding van zoon Adriaan Valkenburg hard gewerkt aan diverse nieuwbouwprojecten in de wijken Dorrestein en Zuidplas.

In 1980 benoemde Adriaan Valkenburg Piet Reijm, die vanaf zijn zestiende in het bedrijf alle fijne kneepjes van het vak tot in de finesses had geleerd, tot nieuwe directeur. Omdat er voor het bedrijf geen opvolger binnen de familie was, nam Piet Reijm het bedrijf over en zette hij het bedrijf onder de oude, vertrouwde naam Bouwbedrijf Valkenburg energiek voort.

Medio 2000 werd het binnen het bedrijf zelf ontworpen nieuwbouwpand aan de Grasdrogerij 1 in Nieuwerkerk aan den IJssel betrokken. In 2008 nam, John, de zoon van Piet Reijm, het bedrijf over. Als nieuwe directeur volgt hij, ook voor de toekomst, de lijn van de gedegen opgebouwde traditie van het bouwbedrijf.